3… και σήμερα, για μια πρόκληση!!!

3… και σήμερα, για μια πρόκληση!!!

Αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της θα βρεθεί στις 12 Αυγούστου η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας – Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.. Στις 14.15 της μέρας αυτής θα γίνουν, ταυτόχρονα, τα τζάμπολ στο ΔΑΚ ΚΟΖΑΝΗΣ “ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΚΑΛΑΣ” και στο ΔΑΚ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, μεταξύ των ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΡΩΣΣΙΑ και ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ αντίστοιχα, που είναι και οι εναρκτήριοι αγώνες του ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2010 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της FIBA, με την συμμετοχή 16 Εθνικών Ομάδων.
Η ανάληψη της συγκεκριμένης Διοργάνωσης έγινε κατόπιν πρότασης του Προέδρου της FIBA EUROPE κου Γιώργου Βασιλακόπουλου, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Δυτική Μακεδονία. Διαπιστώνοντας την «δίψα» της περιοχής για μία διοργάνωση αυτού του επιπέδου την πρότεινε, και περιχαρής από την ομόθυμη και ομόψυχη αντίδραση των φορέων της περιοχής, δεσμεύτηκε για την βοήθειά του, την οποία και προφανώς προσέφερε.
Η FIBA ανέθεσε την διοργάνωση στην χώρα μας και Επίσημοι Διοργανωτές είναι οι: E.O.K., Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ και ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ. Όλοι οι παραπάνω, καθώς και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που υποστηρίζει εξ αρχής την όλη διοργάνωση καλούνται εντός των επομένων 30 ημερών να προ-ετοιμάσουν τα πάντα για την υποδοχή αντιπροσώπων τουλάχιστον 15 διαφορετικών Εθνοτήτων, αφού εκτός των ομάδων αναμένονται Διαιτητές, Κομμισάριοι και δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη. Η συγκυρία επιβάλλει να δείξουμε σαν οικοδεσπότες ότι η Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία έχουν τις υποδομές, το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και πάνω από όλα την δυνατότητα και την διάθεση για την αντιμετωπιση κάθε πρόκλησης. Από τον πλέον επίσημο, εκπρόσωπο φορέα ή μή, έως και τον απλό φίλαθλο, τον φύλακα του γηπέδου ή του οποιοδήποτε Μουσείου, έως τον απλό οδηγό ή καταστηματάρχη οφείλουμε να κάνουμε τους ξένους αυτούς, φορείς της συνολικής μας κουλτούρας στις χώρες τους, μεταφέροντας επιπλέον το μήνυμα ότι: « Η Ελλάδα όταν θέλει, μπορεί!».
Συμμετέχουν οι: ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (1ος Όμιλος), ΚΡΟΑΤΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ (2ος Όμιλος), ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ (3ος Όμιλος) και ΕΛΛΑΔΑ,ΒΕΛΓΙΟ, ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ (4ος Όμιλος), οι οποίες αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, παραστάσεις και συγκινήσεις που δεν είναι συνηθισμένες στην Δυτική Μακεδονία.
Το Πρόγραμμα της 1ης ημέρας των Αγώνων σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα της FIBA EUROPE: FIBAeurope.com (YOUTH COMPETITIONS – U16 WOMEN), έχει ως εξής:

12/08/2010
ΟΜΙΛ/ΑΓΩΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΗ  ΓΗΠΕΔΟ  ΩΡΑ
Α/2 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΡΩΣΣΙΑ ΚΟΖΑΝΗ Ι. ΣΚΑΡΚΑΛΑΣ 14.15  
Γ/2 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΔΑΚ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ 14.15  
Α/1 ΣΟΥΗΔΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΚΟΖΑΝΗ Ι. ΣΚΑΡΚΑΛΑΣ 16.30 
Γ/1 ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΔΑΚ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ 16.30
Β/2 ΚΡΟΑΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ Ι. ΣΚΑΡΚΑΛΑΣ 18.45 
Δ/2 ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΛΓΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΔΑΚ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ 18.45 
Β/1 ΙΤΑΛΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗ Ι. ΣΚΑΡΚΑΛΑΣ 21.00 
Δ/1 ΤΣΕΧΙΑ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΔΑΚ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ 21.00