Διευκρινιστική Εγκύκλιος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου 16/09/2020

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της Γ.Γ.Α. καθορίζει τις προϋποθέσεις τις οποίες οφείλουν να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες των Εθνικών πρωταθλημάτων οι οποίοι τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ. Σας επισημαίνουμε ότι όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών όπως ορίζεται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο καλαθοσφαίρισης.

Για την εύρυθμη διεξαγωγή των συναντήσεων σας παραθέτουμε τον ακριβή και αναλυτικό αριθμών των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να παραβρεθούν στα Κλειστά Γυμναστήρια:

 1. 18 άτομα για κάθε ομάδα (12 αθλητές, 2 προπονητές και άλλα 4 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ)
 • 3 ή 4 κριτές, ανάλογα με τα χρονόμετρα που υπάρχουν σε κάθε γήπεδο
 • 2 ή 3 διαιτητές, ανάλογα τον αγώνα
 • 1 γιατρός αγώνα
 • 1 κομισάριος αγώνα (αν έχει οριστεί)
 • 1 ή 2 άτομα ως προσωπικό γηπέδου (φύλακες)
 • 1 παρατηρητής διαιτησίας εφόσον έχει οριστεί από την ΚΕΔ της ΕΟΚ
 • 1 καμεραμάν από κάθε ομάδα (αν υπάρχει) με την κάμερά του
 •  2 ή 3 άτομα τηλεοπτικού συνεργείου, εφόσον γίνεται ζωντανή μετάδοση του αγώνα (live streaming) μετά από γραπτή έγκριση της ΕΟΚ
 1. Μέχρι 6 δημοσιογράφοι ή φωτορεπόρτερ, επιδεικνύοντας την επαγγελματική τους ταυτότητα.
 1. 4 παράγοντες από κάθε ομάδα, οι οποίοι θα κάθονται στην εξέδρα έχοντας απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους
 1. Τα μέλη του ΔΣ και της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΟΚ, επιδεικνύοντας την αντίστοιχη ταυτότητα της ΕΟΚ.
 1. 2 ή 3 άτομα στατιστικής υπηρεσίας (Sportstats)

Εντός του αγωνιστικού χώρου θα έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται μόνο οι αναφερόμενοι στις παραγράφους 1,2,3,4& 5. Όλοι οι υπόλοιποι, υποχρεωτικά,  θα παρακολουθούν τους αγώνες από την εξέδρα του γηπέδου, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Ο αριθμός όσων αναφέρονται στις παραγράφους 11 και 12 δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τα 20 άτομα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, εξαιρουμένων μόνο των αθλητών που αγωνίζονται, των δύο προπονητών και των διαιτητών, όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.

Η είσοδος όλων των παρευρισκόμενων ατόμων θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από μόνο μία θύρα.

Όλοι οι προαναφερόμενοι θα πρέπει κατά την είσοδο τους στο γήπεδο να υπογράφουν την κατάσταση του πρωτοκόλλου αγώνων που προβλέπεται από την Γ.Γ.Α (όπου θα αναφέρεται  το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων).Τις καταστάσεις θα διατηρούνται από το γηπεδούχο σωματείο για δεκαπέντε (15) ημέρες από την διεξαγωγή του αγώνα, και μετά θα καταστρέφονται.

Σας επισυνάπτεται και το link που αφορά το πεδίο «Αθλητισμός και Covid 19» της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α  https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports  και το αντίστοιχο αγωνιστικό πρωτόκολλο καλαθοσφαίρισης https://gga.gov.gr/images/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%9F_%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9B%CE%9F_%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%98%CE%9F%CE%A3%CE%A6%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%A3_9.9.20.pdf

Η τήρηση όλων των παραπάνω υγειονομικών υποχρεώσεων των εισερχομένων στο γήπεδο θα γίνεται με την ευθύνη του εκάστοτε γηπεδούχου σωματείου.