Ο Απόλλων¨Ποτέ δεν Πεθαίνη¨ 28/06/2012

 • foto apollonΜε αυτή την παράφραση του γνωστού εμβατηρίου, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τον θαυμασμό, την ικανοποίηση και τα συγχαρητήρια, για την ομάδα της Ένωσής μας που πέτυχε το ΑΠΟΛΥΤΟ!! Μετά από μια πολύ δύσκολη σεζόν, λόγω της πρωτοφανούς κρίσης (οικονομικής και κοινωνικής) και η οποία πλήττει ανήλεα την Πατρίδα μας, κάποιοι άνθρωποι σε μια γωνιά της έδρασαν αποφασιστικά και ρεαλιστικά.
  Ο ¨ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ¨ επί 20 συναπτά έτη, έχει προσφέρει τα μέγιστα στη Γυναικεία Καλαθοσφαίριση όχι μόνο της Πτολεμαΐδας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Με συνεχή παρουσία στις Εθνικές κατηγορίες και πολλές διακρίσεις και επιτυχίες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στο θεσμό του Κυπέλου, αποτελεί μία σταθερή και διαχρονική αξία στο χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού. Το Γυναικείο του τμήμα δοκιμάστηκε σκληρά την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε αφού υποβιβάστηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία, ανήμπορη να ανταπεξέλθει στις εξωπραγματικές οικονομικές απαιτήσεις και τις άδικες για τον Επαρχιακό Αθλητισμό συνθήκες της Α1 κατηγορίας, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στις μέρες μας. Όμως η ¨στόφα¨ και ο εγωισμός αυτών των ανθρώπων που πλαισιώνουν το ιστορικό Σωματείο της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. (Διοίκηση, Προπονητές και Αθλήτριες), φέρανε από την Κύμη Ευβοίας το Κύπελλο. Δείξανε στο φετεινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, ότι οι υποδομές και η σωστή τους λειτουργία μπορούν να μεγαλουργή-σουν. Αλιεύοντας Αθλήτριες από μία πολύ μικρή δεξαμενή, αναλογικά με τις μεγαλουπόλεις, οι άνθρωποι του ΑΠΟΛΛΩΝΑ διδάξανε την αξία της μεθοδικότητας και της επένδυσης στην ανάπτυξη.
  Σε πλήρη σύμπνοια με τις επιταγές της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., η Διοίκηση του Συλλόγου έπραξε το καλύτερο δυνατό δουλεύοντας στις υποδομές του σκληρά και μεθοδικά. Διοίκηση η οποία δεν παρασύρθηκε από το δέλεαρ της εφήμερης επιτυχίας (παραμονή με όποιο κόστος στην Α1), αλλά με άριστο συνδυασμό της τεχνοκρατικής αντίληψης και του ρομαντισμού, που πρέπει να διακατέχει όλους τους αθλητικούς παράγοντες, επένδυσε στο μέλλον του μπάσκετ: τα παιδιά.
  Η σημαντικότατη επιτυχία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, αποδεικνύει έμπρακτα την ορθότητα της επιμονής που δείχνει η Διοίκηση της ΕΚΑΣΔΥΜ, στα Αναπτυξιακά Τμήματα και Πρωταθλήματα. Άλλωστε ήταν η μοναδική Ένωση στην Ελλάδα που διατήρησε τα Αναπτυξιακά Κλιμάκια τα τελευταία δύο χρόνια. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και αυτό αποδεικνύε ται με τα σημερινά αποτελέσματα, αλλά και αυτά που σίγουρα θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον. Το οποίο μέλλον, είναι οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες και σ΄αυτούς πρέπει να επενδύσουμε όλοι μας, αν θέλουμε να έχουμε υπόσταση σε λίγα χρόνια.
  Σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. στηρίζει αμέριστα τις προσπάθειες των ομάδων της. Συγχαίρει τη Διοίκηση, τους Προπονητές και πάνω απ΄ όλα τις Αθλήτριες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Πτολεμαΐδας για τη μεγάλη τους προσπάθεια η οποία, σε συνδυασμό με το ταλέντο, τους οδήγησε στην απόλυτη επιτυχία.
  Εύχεται καλή επιτυχία και στη Γυναικεία ομάδα του Γ.Σ.Κ.¨ΛΑΣΣΑΝΗΣ¨ στην προσπάθειά της για άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία και έχει την πεποίθηση ότι οι Σύλλογοι της Ένωσής μας θα παραδειγματιστούν από τις ιστορικές επιτυχίες των ηλικιακών τμημάτων μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, δουλεύοντας στοχευμένα και ουσιαστικά.
  Σ΄ ευχαριστούμε ΑΠΟΛΛΩΝΑ για τη χαρά που μας προσέφερες !!!!!!